Ціна 10 шт. 10 грн.
Бенінказа — дуже поширена культура в Китаї, В’єтнамі, Індії та Пакистані, є рідкісним екзотичним овочем. Ця культура поки що дуже рідко зустрічається на українських городах. Її батьківщина – Південно-Східна Азія.
(//www.ukrboard.com.ua)
За формою плоди воскового гарбуза бувають округлі, продовгуваті і кулясті, вага може досягати від 3 до 15 кг та вкриті восковим нальотом. Колір — зелений різних відтінків або блакитнувато-сірий, білий. М'якоть у дозрілих плодів білого кольору, соковита, солодкувата, з високим вмістом пектину. Недостиглі плоди використовують в кулінарії як кабачки — їх тушкують і смажать, консервують, готують рагу і супи, роблять цукати.
Бенінказа має виражені лікарські властивості. У Китаї плоди бенінкази широко використовують у народній медицині. Наприклад, їх м'якоть рекомендується як сечогінний та жарознижувальний засіб. Внутрішній вміст плоду воскового гарбуза при прийомі всередину і зовнішньо діє як болезаспокійливе.
Насіння використовується як заспокійливий і тонізуючий засіб.