М'ята вважається корисним і особливо цінною рослиною, що використовується людиною вже багато десятиліть. Вона знайшла своє застосування в медичних, кулінарних і навіть парфумерних цілях.
М'ята Мохіто, Mentha crispa (Moroccan)
Володіє яскравим прохолодним смаком і ароматом м'яти і вважається одним з кращих, найбільш ароматних і смачних сортів м'яти. Запашне пахощі і тривалий післясмак. Володіє яскравим смаком і ароматом м'яти, приємно охолоджує в спеку. М'яту можна за смаком додавати в багато сорти чорного і зеленого чаю або заварювати її окремо
(//www.ukrboard.com.ua)
Подарує Вам свіжість, бадьорість і енергію на цілий день.
Марокканська м'ята має антисептичні, протизапальними і болезаспокійливими властивостями, тобто прекрасно використовується як заспокійливий засіб, і як зміцнювальний при легкому нездужанні і занепаді сил. Застосовують при нервових захворюваннях і болях в області серця, холецистити, каменях в жовчному міхурі і нирках, нудоти і блювоти, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, мігрені, безсонні, зубному болю, ревматизмі, простудних захворюваннях, атеросклерозі, гіпертонічній хворобі, запальних захворюваннях верхніх дихальних шляхів, грипі, стенокардії, спазмах судин головного мозку і порушеннях обміну речовин.
Варення з м'яти не тільки незвично і приємно на смак, але і допомагає при простудних і шлункових захворюваннях. У цього варення буде гарний колір і чітко виражений м'ятний смак. Консистенція нагадує рідкий весняний
мед.Когда заготовляють запаси на зиму з трав і квітів, то сам процес приносить величезне задоволення. М'ята була традиційно затребувана в народній медицині, вона знімає головний біль, зміцнює імунітет після застуди. Варення з м'яти додають в алкогольні і молочні коктейлі. Його можна подати до вечірнього чаю, щоб швидше пішла втома від денних турбот