Ціна 10 шт. насінин - 7 грн.
Огурдиня – це гібрид огірка і ранньостиглої
дині.
(//www.ukrboard.com.ua)
Так на ранній стадії розвитку, в кінці червня, першій декаді липня, плоди огурдині мають довжину 9-12 см, і зовні, за смаком і запахом практично не відрізняються від звичайних огірків (за винятком хіба що шкірки, яка у них покрита ніжним пушком , а не м’якими шипами як у справжніх зеленцов). У такому вигляді молоденькі огурдині можна солити, маринувати або пускати на виробництво нових літніх салатів.
У липні огурдині поступово встигають, збільшуються в розмірах, набирають масу і цукристість і до середини серпня «чарівним» чином перетворюються в самі що ні наїстися справжні дині. Запах у таких зрілих плодів огурдині характерний динний з легкими нотками аромату тропічних фруктів, м’якоть соковита в міру солодка, з тонким апельсиновим або банановим присмаком. Стиглої огурдиней можна ласувати в свіжому вигляді, або робити з неї всілякі заготовки (конфітюр, варення, цукати або компот).