Амаретто – сорт мигдалю, з великими (по 3-4 грами) горіхами подовженої форми. Дерево заввишки сягає 3-4 метри і формує широку овальну крону. Навколоплідник без труднощів відділяється від кісточки. Сухі маслянисті щільні ядра мають також подовжену форму. Досвідчені садівники знають, купивши саджанці мигдалю Амаретто, з дозрілого горіха можна отримати вихід ядра до 47% з процентним співвідношенням жиру-57%. З одного дорослого дерева збирають до 15-18 кг сухих горіхів.
(//www.ukrboard.com.ua)
Мигдаль “Форос” вважається одним з найбільш врожайних сортів в Україні. Висота дерева досягає 3,5 метрів, крона середньо загущена. Сорт середнього терміну дозрівання – середина вересня. Розміри плодів досить великі, мають світло-коричневе забарвлення, подовжену форму. Середня вага перебуває в межах від 4 до 6 гр. Тонка шкаралупа знімається руками (без допомоги спеціального інструменту). Вихід ядра майже половина (48%). Мигдаль “Форос” має високу стійкість до хвороб і шкідників, середньої морозостійкістю, не любить протяги.
Мигдаль Десертний – дерево з раннім терміном дозрівання. Плоди великі, близько 2,8 см. Шкаралупа неоднорідна, тонка, легко давиться руками. Ядро білого кольору з плівчастої шкіркою. Мигдальні
горіхи не тільки солодкі і смачні, вони дуже корисні. У них міститься 20-30% білка, до 60% жирних олій, 5-7% цукрів, вітаміни В1, В2. Купуючи саджанці мигдалю десертного, в своєму саду ви зможете зібрати урожай мигдальних горіхів з оригінальним смаком і вираженим приємним ароматом. Крім того, ядра мигдалю без проблем зберігаються 2-3 роки.