ПРОПОНУЮ Вашій увазі
МЕД "Різнотрав'я з Липою", 100 % якість, тільки натуральний зрілий мед!!!
Мед зібрано з власної сімейної пасіки, що розташована в лісо-степовій зоні України (Гуляйпільський район, Запорізька область).
Мед без антибіотику - відмінний експортний варіант!!!
Основним медозбором для бджіл слугував цвіт липи та цвіт польових квітів та рослин таких як: буркун, доннік, фацелія, волошка, гірчак, горицвіт, золотисячник, конюшина, мати й мачуха, пікульник та ранні сорти соняшнику.
Урожай 2022 року.
Лікарські та фармакологічні
властивості меду:
Згідно з даними Національного інституту здоров'я, мед може бути ефективний при лікуванні опіків, ран, кашлю, діабету. Мед має підтверджені антибактеріальні та противірусні властивості, інтерес до яких останнім часом зростає.
Склад меду:
перший компонент — фруктоза (21,7% — 53,9%) і глюкоза (20,4% — 44,4%); другий — органічні кислоти; третій — хімічні елементи, кількість яких майже така ж, як і в крові людини; четвертий — білки (ензими), які прискорюють проходження хімічних процесів в живих організмах; п'ятий — інвертаза, діастаза, каталаза та інші складові; шостий — вітаміни; сьомий компонент меду — вода. Нормальна її кількість в меді становить від 15% до 20%.
Основною складовою частиною є цукри. Разом з іншими речовинами та елементами вони становлять в середньому 80% загальної маси, решта припадає на воду. Водність більшості сортів, зібраних у різних місцевостях нашої країни, становить близько 18%. Вміст води змінюється від 15 до 21%. Суміш глюкози і фруктози називають інвертним цукром. У більшості сортів меду глюкоза і фруктоза потрапляють з нектару переважно в готовому вигляді. Певна частина їх при переробці нектару утворюється із сахарози під впливом ферментів і кислот. З підвищенням вмісту інвертного цукру поліпшується якість меду і його зрілість.
У високоякісних сортах меду близько 75% простих цукрів. Глюкози, як правило, менше (близько 35%) ніж фруктози (40%). Співвідношення їх дуже впливає на фізичні властивості меду. Із збільшенням кількості глюкози підвищується здатність до кристалізації, а від фруктози він солодший на смак і більш гігроскопічний (здатність вбирати в себе вологу, що є в навколишньому середовищі). За даними Української дослідної станції бджільництва, різні сорти медів України містять в середньому 68,5— 74,1% інвертного цукру (Черкасова А. І., 1969).
Сахарози в зрілому меді від 1,3 до 5%. У результаті переробки бджолами вона майже повністю або вся розщеплюється на глюкозу і фруктозу. Понад 7—8% її в меді свідчить про незрілість або фальсифікацію продукту. Містяться в меді мальтоза, невелика кількість декстринів (3—4%), білків (0,3%), кислот (0,1%) та ферментів, а також ароматичні речовини. З нектаром вони потрапляють у
вулик і надають своєрідного запаху зрілому продукту. Найбільше їх у свіжому меді. Вони частково втрачаються при відкачуванні та зберіганні без щільного закривання, а найбільше — під час обробки, нагрівання та фасування, коли мед відкритий. У таких процесах мед бажано тримати за змоги закритим.
Вітаміни групи В, а також аскорбінова кислота (С) у суміші з іншими компонентами, що містяться в меді, дуже корисні для людського організму.
Вміст мінеральних речовин
Мінеральні речовини (зола) становлять в середньому 0,17% (0,112—0,32%), у медах темного кольору їх більше, що підвищує харчову цінність.
Ферменти
Такі ферменти, як інвертаза, діастаза, каталаза, ліпаза та інші, що містяться в меді, при нагріванні до високих температур (60 °C і вище) чи фальсифікації втрачають або знижують свою активність. Про вміст ферментів свідчить діастазне число. Діастазне число до 30—50 одиниць, що свідчить про високу ферментативну активність.
Енергетична цінність (100 г): 330 ккал (1382 кДж)
(//www.ukrboard.com.ua)
Харчова цінність (100 г):
Білки 0,3 г
Жири 0 г
Вуглеводи 82,4 г
Глікеміний індекс: 90 (високий) - показник, який відображає, з якою швидкістю той чи інший харчовий продукт розщеплюється в організмі людини і перетворюється на глюкозу — головне джерело енергії. Чим швидше розщеплюється продукт, тим вищий його глікемічний індекс. За еталон була прийнята глюкоза, глікемічний індекс якої дорівнює 100. Всі інші показники порівнюються з глікемічним індексом глюкози.
Питома вага:
0,5 літр = 0,7 кг
1 літр = 1,4 кг
Пакування: Пластикова тара ("РР" - поліпропілен, харчовий пластик), об'єм 1.0л.
Вага нетто: 1.43 (кг)
Ціна:
ГУРТ (від 10л / 14кг) 120 грн/кг.
РОЗДРІБ (від 1л) 220 грн/л
ПРОДУКТ ЗРОБЛЕНО САМОЮ ПРИРОДОЮ!
ОБИРАЮЧИ НАШИЙ МЕД - ВИ ОБИРАЄТЕ ЯКІСНИЙ ПРОДУКТ НА ВСІ 100%
Доставка по Україні: УкрПошта, Нова Пошта, Самовивіз
Оплата: готівка, наложений платіж або предплата на карту Приват Банк
Для замовлень звертайтесь будь-ласка за тел. 0956xxxxxx Юрій; тел. 0669xxxxxx Микола Іванович