Назначение зерна: Посевной материал
Количество: 10 тонн
Ярослава Вага 1000 штук
насіння 47-48 грамм
ОРИГІНАТОР: Інститут рослинництва ім. В.Я.Юр'єва НААНУ
ЗАНЕСЕНИЙ ДО РЕЄСТРУ СОРТІВ РОСЛИН УКРАЇНИ на 2019 рік для вирощування на зерно в лісостеповій і поліській зонах.
БІОЛОГІЧНІ ОЗНАКИ:
(//www.ukrboard.com.ua)
сорт тритикале озимого Ярослава відрізняється міцним стеблом та стійкістю до вилягання (7 балів) при висоті рослин 109-129см
Сорт середньостиглий (вегетаційний період 309-319 діб).
Морозо-зимостійкість вище від сердньої (7.5 балів), посухо-жаростійкість — висока (8.5 - 9 балів).
Стійкість до основних хвороб в польових умовах на рівні 9 балів.
Потенційна урожайність зерна сорту тритикале озимого Ярослава висока 7.5 - 11 т/га. Цього можна домогтися завдяки підвищеній гущині продуктивного стеблостою (381-491 штук на метр квадратний) та добре озерненому колоссю (39-53 шт.) Крім того Ярослава забезпечує високий збір зеленої маси - до 55 т/га в посушливі роки й до 95 т/га в аномально вологі роки.
ЯКІСТЬ ЗЕРНА:
Сорт озимого тритикале Ярослава має високі хлібопекарські та кормові якості.
Вміст білка в зерні - 10.2-13,7 % в зеленій масі 7.6-8.1 % .Технологічні та хлібопекарські якості вищі за середні. Вміст клейковини в борошні - 18-24%, показник ВДК - 80-95 одиниць, сила борошна - 140-205 о.а., пружність тіста - 60-80 мм, розтяжність - 90-115 мм, обсяг хліба без поліпшувачів становить зі 100 г борошна - 350-400 мл, загальна хлібопекарська оцінка - 8.5-9 балів. За призначенням Ярослава - універсальний сорт, для кормових (зернофураж, зелена маса, сінаж,
сіно, випас) і харчових цілей (хліб, хлібобулкові та інші вироби).