Що таке
ягоди Годжі та в чому їх особливість?
Ягоди Годжі — це плід багаторічного чагарнику, який росте у тропіках Монголії, Тибету і Гімалаїв.
Висушені ягоди мають приємний кисло-солодкий смак.
Допомагають підтримувати молодість та красу. Містять вітаміни групи В, які забеспечують швидке відновлення клітин та зеаксантин — антиоксидант, який знижує рівень запалення в організмі і покращує зір.
Джерело важливих вітамінів та мікроелементів. А саме:
- вітамін С — підвищує захисні функції організму;
- вітамін Е — омолоджує організм;
- вітаміни групи В — покращують обмін речовин і роботу нервової системи;
- лінолева кислота — стимулює жироспалення в організмі;
(//www.ukrboard.com.ua)
- залізо — профілактика анемії.
Ягоди Годжі особливо корисні людям із цукровим діабетом. Вони містять в складі речовини, які підвищують чутливість клітин до глюкози та інсуліну.
Годжі підтримають нормальний кров'яний тиск і знизять рівень холестерину та
цукру в крові.
Ягоди підвищать лібідо у жінок і потенцію у чоловіків.
Настої з ягід не варто зберігати більше 2 діб у прохолодному місці.
Як вживати ягоди Годжі?
- Спробуйте як доповнення у фруктові салати, каші та сирники.
- Додавайте у випічку, тортики, запіканки.
- Можна пити як чай. Для цього залийте 1 ст. л. ягід 1 склянкою окропу і дайте настоятись 15-30 хвилин — напій готовий!
- Радимо завжди промивати і
замочувати сухофрукти перед вживанням. Неважливо, де ви їх купили, вони потребують замочування мінімум 15-20 хвилин.