Лікувальне застосування має вся надземна частина
рослини. Сировину заготовлюють у фазі цвітіння
У народній медицині очиток їдкий застосовують при зниженому кров'яному тиску, для посилення перистальтики кишечника, при болях у серце, при болях у шлунку, захворюваннях печінки, катарі верхніх дихальних шляхів, водянці, недокрів'ї, жовтяниці, дитячих екземах, туберкульозі шкіри в малюка
При гіпотонії 1 столову ложку сировини заливають 1 склянкою гарячої води, кип'ятять 5 хвилин, прохолоджують, проціджують. Приймають по 1 столовій ложці 3 рази в день після їжі
(//www.ukrboard.com.ua)
Призначають його й у вигляді соку, що вичавлюється з рослини й розведеного водою 1:1. Приймають по 1 чайній або десертній ложці 3 рази в день після їжі. Порошок із сухої трави приймають по 0,5-2 г 3 рази вдень.
Мазь, приготовлену зі свіжої трави зі свинячим жиром, застосовують при переломах костей, лишаях, мозолях, бородавках, ранах, виразках
У болгарській медицині очиток використовують як болезаспокійливе при геморої й заспокійливе при подразненні слизової оболонки анального отвору й сверблячці в цій області