/  Сільське господарство  /  Баштанні  /  Гарбузи  /  Васковий гарбуз, бенінказа "Кантон прайд"...
 /  ... / ... / Гарбузи
Продам / купити
Васковий гарбуз, бенінказа "Кантон прайд", бенинказа, Лохвиця
Васковий гарбуз, бенінказа Кантон прайд, бенинказа
Васковий гарбуз, бенінказа Кантон прайд, бенинказа
Всі фото 2 шт.
Всі фото у великому розмірі
Продам / купити

Васковий гарбуз, бенінказа "Кантон прайд", бенинказа, Лохвиця

Регіон: вся Україна, Полтавська обл. / Лохвиця
Архівне оголошення
Знайти схожі
10 насінин 10 грн.

Вирощування бенінкізи можливе через розсаду. В середніх числах квітня в склянки діаметром 8-10 сантиметрів потрібно посадити по дві насінини у кожен. Коли з’являються паростки, залишають один, більш сильний сіянець. Адже оптимальна температура для росту і розвитку рослини становить 25-30ºС.
Відстань між рослинами має становити 50-60 сантиметрів. Поки розсада приживається, поливати сходи потрібно щодня. Щоб уникнути затінення і створити найбільш сприятливі умови для розвитку, рослини підв’язують на шпалери і проводять формування. Для цього залишають тільки середнє стебло, видаляючи всі бічні пагони.
Для більш раннього утворення зав’язі варто провести додаткове запилення, переносячи пилок пензликом з чоловічих квіток на маточки жіночих. При утворенні дванадцяти плодів, головний пагін прищипують.
Бенінказа любить тепло і вологу. Поливання: один-два рази в тиждень по 5-7 літрів на одну рослину (тільки теплою водою). Важливе хороше освітлення. В тіні, при сильному загущенні росте погано. Підживлення: за період вегетації до трьох разів внесення органічних і мінеральних добрив.
Сама рослина має досить декоративний вигляд – батоги сильно опущені, листя серцеподібне із звивистою поверхнею, пластинки і зубчастим краєм. Але особливо цікаві плоди. У незрілих утворюється липкий восковий наліт і жорстка щетина. При дозріванні поверхня плодів стає гладкою, а зверху з’являється ефект борошна, який надає плодам білий колір. (//www.ukrboard.com.ua)
М’якотілість плодів бенінкази біла, в молодому віці пріснувата, потім з’являється аромат, смак стає злегка кислуватим. Їх якість вища, ніж у плодів звичного нам гарбуза.

Зберігання:
Прибирання до настання осінніх заморозків. Плоди зрізують разом з плодоніжкою і зберігають в квартирі при кімнатній температурі. Недостиглі плоди не зберігаються, їх краще використовувати відразу. Маса плодів від трьох до п’яти кілограмів. Завдяки восковому нальоту, вони зберігаються до одного року.

Як використовувати:
У плодах міститься до 35% вітаміну C, велика кількість вуглеводів, солей лужного характеру. Сік плодів застосовують для лікування дерматологічних захворювань і лихоманки. Плоди можна тушити, смажити, консервувати, маринувати, використовувати в супах і навіть готувати цукати.
Додатково
ID оголошення: #2494302 (додано зареєстрованим користувачем)
Постійна адреса оголошення: 
Показів / переглядів за сьогодні: ?, всього: ?
 
Схожі свіжі оголошення
Серед них є багато цікавих...
Продам порошок з гарбуза
Івано-Франківськ
01-10-2024
Продам гарбуз сушений, кубиками
Івано-Франківськ
01-10-2024
Дыня дыня 8
Київ
25-09-2024
ua
/ua/
0