Кісткове
борошно — кормова добавка тваринного походження, яку виготовляють шляхом переробки кісток тварин. Кісткове борошно виробляється зі знежирених і обесклеєних кісток тварин. Застосовують для поліпшення обміну речовин, покращення апетиту, відновлення та підтримки співвідношення Са та Р в організмі, повноцінного росту молодих тварин, запобігання рахіту, підвищення продуктивності, покращення структури та міцності шкарлупу яєць.
Кальцій(СА) % 35
Фосфор(Р) % 16
Протеїн % 47,8
Волога % 11,4
Зола % 22
Жир % 14,2
Клітковина % 4,1
(//www.ukrboard.com.ua)
Кісткове борошно містить: натрій(Na), магній(Mg), калій(K), хлор(Cl), фтор(F), залізо(Fe), цинк(Zn), мідь(Cu), марганець(Mn), кобальт(Co).
Кісткове борошно вводять в корми з розрахунку:
ВРХ 50-100г/голову
Свині 20-30г/голову
Собаки та коти 5г/10кг
Птиця 5-15%
Зберігати в добре провітрюваному приміщенні при температурі не вище 25С.
Термін придатності-6 місяців з дати виготовлення.