Популярність полімерних стрічок ПВХ виробництва Ammeraal Beltech у конвеєрних лініях, що транспортують продукти харчування, обумовлена такими перевагами полівінілхлоридних виробів, як легкість, міцність, стійкість до дії олій та жирів, гігієнічність та екологічна безпека. Якщо говорити про полімерну продукцію в цілому, то в харчових
транспортерах використовують не тільки стрічки з ПВХ, а й стрічки з поліуретану, силікону та синтетичного фетру. Всі вони відрізняються один від одного ціною та деякими експлуатаційними характеристиками. До переваг полімерних стрічок ПВХ слід віднести хімічну нейтральність і відмінну миючу здатність, що особливо важливо при роботі з продуктами харчування, де одним з головних завдань є недопущення забруднень. Конвеєрні лінії в харчовій галузі - незамінне обладнання, що зводить до мінімуму контакт людини з продуктами, а також забезпечує ефективність логістики. Транспортерні стрічки ПВХ спроектовані таким чином, що рідини та хімічні речовини, що миють, вільно стікають, не залишаючи слідів.
Конвеєрні стрічки ПВХ для харчової промисловості – це вироби з робочою температурою від -10 до +80°С. Незважаючи на відносно невисоку теплостійкість, у порівнянні з поліуретановими образами, стрічки з полівінілхлориду користуються високим попитом на харчових лініях, що обумовлено доступністю ціни і варіативності виконання тиснення робочих поверхонь. Рифлення несучої частини стрічки перешкоджає ковзанню вантажів, що транспортуються. Крім іншого, ПВХ стрічки легко оснащувати різноманітними профілями, завдяки чому стрічки можуть використовуватися в похилих транспортерах під значними кутами крутості.
Стрічки ПВХ для харчової промисловості, залежно від характеру продуктів, що транспортуються, поставляються в декількох варіаціях з різними властивостями - для м'яса, птиці та риби, для кондитерських виробів, для хлібобулочних виробів, для цукрової промисловості. Класифікація полімерних стрічок за призначенням зумовлена особливостями виробництва тих чи інших видів продуктів. Так, наприклад, конвеєри кондитерських фабрик, в основному, контактують з сипучими сумішами і липкими масами, взаємодіючи з ріжучими елементами, тому ці стрічки повинні мати не тільки жароміцність і гігієнічність, але і перешкоджати склеюванню напівфабрикатів і готових виробів.