Гарбузова олія власного виробництва отримана методом холодного віджиму.
Зміцнює імунітет, підвищує стійкість до інфекційних та вірусних захворювань. Має антисептичні
властивості, тож її застосовують для профілактики різних запалень. Олія
насіння гарбуза захищає
організм від впливу вільних радикалів і раннього старіння. Вона знижує рівень холестерину в крові,
попереджає утворення каменів у жовчному міхурі, нормалізує роботу нирок. Людям із порушеннями
(//www.ukrboard.com.ua)
ліпідного обміну, що збільшує ризик виникнення ожирінн та інших захворювань, теж рекомендують
вживати олію гарбуза.
Варто відзначити, що олію
насіння гарбуза не слід піддавати термічній обробці, при нагріванні вона
втрачає свої корисні властивості. Найкраще використовувати її як заправку до салатів або додавати
до холодних соусів.