Пароводяний котел (ПВК) використовуєтьсядля роботи з зерновими та фруктовими брагами, а також для варіння пива. Данаконструкція дозволяє отримати продукт з максимальними арома та смаковими якостями,адже ПВК це дві ємності, що вставляються однав одну. Сорочка - наповнюється парою чи водою, а внутрішня ємність сировиною. Обидві ємності герметично закриваються, та мають два люки, що забезпечують легке наповненнята злив, обслуговування та миття.
Дана модель повністю виключає підгорання, адже нагрівається паром. Нагрів відбувається за допомогою 3 ТЕНів по 6 кВт (заг. 18 кВт) ,встановленого у зовнішню ємність.
ПВК обладнаний форсунками змиву (миючаголовка) з муфтою для подачі розчинудезінфекції для ефективного очищення.Мішалка, яка вмонтована всередину такожвиймається та може піддаватися механічніймийці.
На зовнішній частині сорочки встановлені необхідні вузли безпеки, зливу, нагріву та керування ПВК. Також манометр для вимірювання тиску в більшому кубі. Аварійний клапан , що зменшує надлишковий тиск пари. Зворотний клапан - втягує повітря і тим самим регулює тиск всередині сорочки та попереджаєдеформацію кубів (схлопування). (//www.ukrboard.com.ua)
Контроль температури всередині відбувається за допомогою підрегулятора. Збоку встановлений діоптр для візуального контролю сировини всередині.
У нижній частині основного бака передбачено сіткове фальш дно.
Вихід під ректифікаційну колону на 8 дюймів для забезпечення оптимальної продуктивності.
При потребі можемо виготовити в інших розмірах та з додатковими функціями тасистемами.